Roślinny browar, Pascal Baudar

Roślinny browar, Pascal Baudar

Produkt: Roślinny browar, Pascal Baudar
Data dodania: środa, 22 maj 2019
Recenzje: Napisz recenzję

Cena: 39,00zł





Opis:

Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol?

Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu.
Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków!


Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi, winami z dzikich roślin oraz bezalkoholowymi napojami, które orzeźwiają latem lepiej niż najbardziej cytrynowa lemoniada.

Sandor Katz, światowe guru fermentacji zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji.  Teraz i ty masz okazję poznać unowocześnione przez niego receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to tylko niektóre z fascynujących napojów, które przyrządzisz korzystając z jego wskazówek.

Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w przepysznych napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.


Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!

„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.

 – Sandor Ellix Katz, autor książek ”Dzika fermentacja” i „Sztuka fermentacji”

 



 


Nowości
Reklama










Tarocistka Iwona

Magia Tarota



























Reklama na naszej stronie

Correct Studio