Dodano produkt do koszyka

Roślinny browar

Roślinny browar

Pascal Baudar

Producent: Wydawnictwo Kobiece

Cena: 39.00 brutto

Koszty dostawy:
  • Poczta Polska 8.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 8.99 zł brutto
  • Kurier UPS 15.00 zł brutto
  • Poczta Polska - przesyłka zagraniczna 30.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • UPS przesyłka zagraniczna 35.00 zł brutto
  • UPS przesyłka zagraniczna 49.00 zł brutto
  • Kurier InPost 15.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu

Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol?

Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu.
Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków!


Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi, winami z dzikich roślin oraz bezalkoholowymi napojami, które orzeźwiają latem lepiej niż najbardziej cytrynowa lemoniada.

Sandor Katz, światowe guru fermentacji zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji.  Teraz i ty masz okazję poznać unowocześnione przez niego receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to tylko niektóre z fascynujących napojów, które przyrządzisz korzystając z jego wskazówek.

Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w przepysznych napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.


Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!

„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.

 – Sandor Ellix Katz, autor książek ”Dzika fermentacja” i „Sztuka fermentacji”

 

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.