Dodano produkt do koszyka

Wiosna w kuchni Pięciu Przemian

Wiosna w kuchni Pięciu Przemian

Anna Czelej

Producent: Wydawnictwo Kobiece

Cena: 29.90 brutto

Koszty dostawy:
  • Poczta Polska 8.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 8.99 zł brutto
  • Kurier UPS 15.00 zł brutto
  • Poczta Polska - przesyłka zagraniczna 30.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • UPS przesyłka zagraniczna 35.00 zł brutto
  • UPS przesyłka zagraniczna 49.00 zł brutto
  • Kurier InPost 15.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu

Jeśli należysz do grona miłośników kuchni Pięciu Przemian, albo dopiero chcesz spróbować swoich sił w tym sposobie gotowania sięgnij po tę pierwszą z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.

To zbiór ponad stu autorskich przepisów wegetariańskich opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw. Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.

To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu poznasz składniki, tajniki, receptury, nowe smaki, które pomogą ci komponować przepyszne, zdrowe i zrównoważone wiosenne posiłki.

Z tą książką ugotujesz dania bezmięsne, bezglutenowe, korzystając z sezonowych i ogólnodostępnych składników.

Ważne! Do każdej zamówionej książki dokładamy GRATIS tablicę - plakat żywienia według 5 Przemian.Wydrukowana na wysokiej jakości papierze tablica zawiera podział produktów na pory roku, w jakich ich spożywanie najlepiej służy organizmowi.

Wiosną wszystko budzi się do życia – rośnie. Według Pięciu Przemian, także potrawy przyrządzane o tej porze roku wykazują cechy yang, które jest żywe, szybkie i porusza się w górę. Na przykład wiosenne zupy są lekkie, rzadkie i rześkie. Z wiosną koreluje smak kwaśny, który ma działanie ściągające – równoważy to, co rośnie, przez co harmonizuje organizm. Wiosną króluje też zieleń, której nie da się nie zauważyć także w kuchni – z niecierpliwością czekamy na nowalijki. Wtedy także wyśmienicie smakują szczypiorek, młode zioła i ziemniaki czy truskawki, które w żadnej innej porze roku nie będą smakowały lepiej.

Z kuchnią Pięciu Przemian przywrócisz równowagę swojemu organizmowi i osiągniesz pełną harmonię w życiu!



O autorce

Anna Czelej z wykształcenia artysta plastyk, absolwentka warszawskiej ASP; harmonia i piękno od zawsze były obecne w jej życiu. Ponad dwadzieścia lat temu zajęła się chińską filozofią przyrody oraz kuchnią Pięciu Przemian, od tamtej pory wciąż eksperymentuje z potrawami wegetariańskimi – tworząc nowe przepisy. Jest autorką dwóch świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian. W wolnym czasie na różne sposoby odkrywa tajemnice natury: gotując, uprawiając ogród, obserwując przyrodę czy fotografując.

232 strony

 

Kod producenta: il73

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.